Het team

Even voorstellen!

Naam:  Ilse de Vries vd Veen

Functie : Eigenaar en creatieve brein achter Ilse's Plak.

Ik ben getrouwd met Mark 
en mem van Dion (17) en Fardau (14)

Na een lange periode in de horeca, wou ik graag iets doen waar ik meer blij van werd! 

Mijn hobby , creatief bezig zijn , bleek bedrijf waardig en werk ik nu alle dagen met plezier! 

En nu met mijn TEAM is het nog leuker!!
Even voorstellen!

Naam: Janneke Boers ( mem van Ilse)

Functie: Steun en toeverlaat en eigenlijk met pensioen.

Janneke: "vanaf de tijd dat Ilse begon met haar eigen zaak help ik haar zo nu en dan."

Even voorstellen!

Naam: Berber Braam

Functie: Alround medewerker


Ik ben Berber, 21 jaar oud en doe de opleiding Creative Business. Ik werk nu al een tijdje bij Ilse’s Plak en het is altijd weer een feestje om naar mijn werk te gaan. Voor mijn gevoel was het ‘meant to be’ om bij Ilse te mogen werken. Het werkt past bij mij en het sluit overigens mooi aan op mijn opleiding.

Even voorstellen!

Naam: Lieke Tacoma

Functie: Alround medewerker


Ik benLieke  , 15 jaar uit Hurdegarijp. Ik doe Havo 5 aan de Havo Top in Burgum ......Ik werk nu al een tijdje bij Ilse's Plak en ga er elke week met veel plezier heen. Ik hou erg van creatief bezig zijn dus dit is het perfecte baantje voor mij.

Even voorstellen!

Naam: Marrit Kalmijn

Functie: Alround medewerker

Marrit: Ik ben marrit, 18 jaar oud en ik volg de opleiding pabo op de NHL Stenden. Ik werk nu al meer dan een jaar bij Ilse’s Plak. Het afgelopen jaar heb ik hier veel mogen ervaren en leren. De sfeer is goed op de werkvloer, daarom ga ik altijd met veel plezier naar het werk toe. Naast alle gezelligheid is het werk zelf erg variërend.

Even voorstellen!

Naam: Elise 

Functie: Alround medewerker

Elise: " Mijn naam is Elise en ik ben 22 jaar oud.
Naast mijn werk bij  Bûtenút , ben ik 3 dagen in de week bij Ilse's Plak. Ik heb het erg naar mijn zin en ik kan ook veel bijleren. Voor mij een fijne plek.

Even voorstellen!

Naam: Jacob de Graaf

Functie: Alround medewerker

Naast al die dames had ik natuurlijk ook een jonge man nodig. Als de bestellingen binnen komen en alles moet naar boven, ben ik meer dan blij met Jacob! 

Even voorstellen!

Naam: Sietske Kerstma

Functie: Alround medewerker

Sietske en ik kennen elkaar van de markten , waar we vaak samen stonden. Toen ik het in de coronaperiode erg druk kreeg en Sietske niet naar de markten kon, was het voor ons beiden een win win situatie. En zo werd Sietske mijn eerste medewerker!

Sietske: "Ik ben Sietske, 57 jaar  en  getrouwd. Mem van 2 volwassen kinderen en beppe van 4 mooie meiden.

Even voorstellen!

Naam: Janny Visser

Functie: Alround medewerker


Janny: "Ik ben Janny Visser, getrouwd met Geert.
Wij hebben 3 dochters en 2 jonge kleinkinderen.
Door Janneke, die ik al heeeel lang ken, kan ik dit leuke werk bij Ilse doen  die ik natuurlijk ook al heel lang ken".

 waardevolle samenwerking 

Sinds de corona crisis  hebben Ilses plak en Bûtenút een waardevolle samenwerking opgezet. Hierdoor is het activiteitenaanbod voor de deelnemers van Bûtenút verder uitgebreid en heeft Ilse voor verschillende werkzaamheden voor Ilse's Plak gezorgd. Denk aan het vullen van potjes zeep, flesjes met geurkorrels, het pellen van de stickers of het snijden van de rollen op maat. En nog veel meer.
Zo hebben de deelnemers zo nu en dan even iets anders te doen.
Heel creatief waar ze ook wat van leren.

Bûtenút biedt allerlei paardenactiviteiten voor mensen met een beperking onder professionele begeleiding met kennis van de doelgroep en van de paarden. De wisselwerking tussen paarden en mensen met een beperking is erg waardevol. Daarom wordt er gewerkt met een concept waarin het voor meer mensen met een beperking mogelijk is om deel te nemen aan allerlei paardenactiviteiten. Bûtenút organiseert en begeleidt paardenactiviteiten welke geïntegreerd zijn in de dagbesteding. De dagbesteding bestaat uit het verzorgen van de paarden zoals borstelen, voeren, binnen- en buiten zetten, hoeven krabben, longeren en wandelen met paarden. Tijdens de dagbesteding wordt ook huifbed-rijden, mennen en paardrijden georganiseerd. Behalve paarden heeft Bûtenút ook vele andere dieren die verzorgd kunnen worden zoals geiten, kippen, cavia’s, konijnen, Fretjes, chinchilla’s, kwartels, volièrevogels en een varken.